Игровые шаблоны DLE
Самая быстрая Диета

Материалы

Игровые шаблоны DLE
Самая быстрая Диета

2015-2016

Звіт про роботу гімназії № 191 ім. П.Г.Тичини у проектах eTwinning

etwinning

у 2015 – 2016 навчальному році


Лук’янець О.Г.

учитель англійської мови
керівник клубу eTwinning


З вересня 2015 року гімназія № 191 продовжила активно працювати в Європейській програмі eTwinning. В цьому навчальному році до участі у програмі було залучено 3 учителя гімназії і 50 учнів, було реалізовано 4 проекти, які завершилися в травні – червні 2016 року. Найуспішнішим проектом 2015 – 2016 навчального року був проект Communication in our native language (Спілкуємось рідною мовою), партнерами в якому були навчальні заклади з Польщі, Греції, Тунісу, Грузії, Арменії, Італії, Румунії, Чехії.

Працюючи в проекті гімназисти розширили партнерські зв’язки з закордонними однолітками, дослідили та вивчили декілька тем «Національна кухня», «Мій герой», «Міфи та традиції», «Вирішення конфліктів», на які знімали відео, або робили презентації та розміщали їх у TwinSpace проекту для подальшого обговорення, а також брали участь у відео конференціях з партнерськими школами.


Проект “Tea Time” (Церемонія чаювання) був започаткований учнями гімназії. До проекту долучилися партнери зі Словенії та Греції. Протягом року учні досліджували фестивалі та свята різних країн, національні десерти, особливості чайної церемонії в різних країнах, та збирали цікаві рецепти.
Найсмачніші блюда гімназисти готували вдома і презентували однокласникам.


Разом з партнерами гімназисти вивчали традиції та культуру різних країн, та листувалися з однолітками.

До свят учні готували один одному привітальні листівки та подарунки.


Проекти гімназистів було надруковано в електронному журналі:
https://www.storyjumper.com/book/index/27022698/Easter-eTwinning-Project-Tea-Time-
https://cdn.flipsnack.com/widget/flipsnackwidget.html?hash=fdznszvvs&
https://www.storyjumper.com/book/index/30280356

З жовтня 2015 по травень 2016 року учні гімназії працювали в проекті The Great European Women (Видатні Європейські жінки). Проект було обрано з метою розширення співпраці з Європейськими школярами та дослідження історії країн. До проекту було залучено учнів 2 курсу гімназії, які цікавляться історією та культурою. Працюючи в проекті з жовтня 2015 року гімназисти представляли себе, гімназію та підготували декілька презентацій про українську культуру та традиції, про історичні події та видатних українських жінок. Результати дослідження та роботи гімназистів представлені на порталі eTwinning у вигляді електронного журналу https://www.flipgorilla.com/p/23837411469457206/show.

В грудні 2015 року гімназисти взяли активну участь в проекті Activate Ukraine. Let’s Play Board Games, який об’єднав більше 50 шкіл України. Протягом тижня учні навчалися та поглиблювали свої знання за допомогою ігрових технологій.

Активну роботу гімназистів в проектах eTwinning у 2015 році було відзначено PSA Ukraine і всі учасники клубу отримали грамоти та подарунки.


Будучи українським амбасадором програми eTwinning, мені випала нагода взяти участь в міжнародному семінарі для амбасадорів «Навчаємось один від одного», який відбувся з 9 по 12 липня 2015 року в місті Мелліха, Мальта. В роботі семінару взяли участь 25 амбасадорів з Мальти, України, Латвії, Польщі та Португалії.

Амбасадори мали можливість відвідати майстер – класи з ораторського мистецтва, організації та проведення онлайн курсів та тренінгів для учителів, представити власний досвід роботи та дізнатися про цікаві та корисні онлайн інструменти Thinglink, Penzu, Incredibox, Storify etc., зав’язати дружні стосунки, які в майбутньому переростуть в успішні проекти та співпрацю.

Господарі семінару, мальтійські амбасадори, представили ігрові технології, які вони використовують для реалізації проектів. Всі учасники семінару взяли активну участь у вікторині, яка проводилася за допомогою QR code, а також познайомилися з онлайн ресурсом Aurasma, який дозволяє перетворити статичні образи в динамічні. Вивчаючи можливості Aurasma, команди змусили малюнки з національними образами співати народні пісні. Це було дуже весело.

Один із захоплюючих майстер – класів було присвячено музиці. Амбасадор з Польщі представив онлайн ресурси, які він використовує для пошуку фонової музики для своїх проектів та презентацій, а також навчив створювати власну музику. Отриманні знання та навики будуть у нагоді для роботи в проектах та вдосконалення учнівських робіт, а ігрові елементи, які використовують ці ресурси, безумовно сподобаються гімназистам та колегам.


Протягом трьох днів учителі були активними учасниками майстер-класів та інтерактивних лабораторій, на яких були розглянуті питання запровадження сучасних ігрових технологій в навчальний процес, були представлені найкращі проекти Європейських колег та відбулось знайомство з новими інструментами, які можна використовувати у програми eTwinning.

Програма eTwinning сприяє професійному розвитку учителів. З вересня 2015 року я закінчила два дистанційних курси та взяла участь у декількох онлайн семінарах та конференціях, що допомогло мені познайомитися з сучасними педагогічними технологіями та обговорити нові ідеї в колі однодумців. Я постійно поширюю набуті знання серед моїх українських колег, за нагоди провожу майстер – класи та беру участь у семінарах та конференціях. Протягом навчального року я представляла програму eTwinning та роботу гімназії в проектах на практичних майстер-класах для українських та Європейських учителів. Також, на зустрічі учителів – учасників програми eTwinning Plus з східних та центральних регіонів України я провожу тренінги з використання онлайн інструментів та технологій, які учителі можуть використовувати на уроках в школі і для успішної реалізації проектів.


В листопаді 2015 року я провела відеоконференцію з використанням платформи eTwinning, в якій взяли участь 16 учителів з різних регіонів України, та 2 учителя з Італії.


За результатами роботи три проекти було нагороджено Національним Знаком Якості, а проект «Спілкуємось рідною мовою» (Communication in native language) було визнано на Європейському рівні і нагороджено Європейським Знаком Якості.

Новые игры Alawar.